Mat og drikke

Det er et inspirerende og fristende spiskammers vi har rundt oss her i fjellheimen: Røye og fjellørret fra Totak, smakfulle urter og bær fra gården, tyttebær, multer og vilt fra fjellet.  Vi benytter gjerne slike råvarer, men føler oss frie til å tilberede retter også utenfor de tradisjonelle matrettene her til fjells.  Gode og gjerne lokale råvarer er nøkkelordene.  Maten skal se fristende ut, smake godt og bordet vakkert pyntet!

 

 

Vi kan tilby 3 til 5-retters sesongbaserte menyer

med tilhørende vinmeny  i forskjellige prisklasser.

Alkoholfri drikkemeny, øl og mineralvann.

 

Vi har fast skjenkeløyve med alle rettigheter på Tuftin Fjellgard med bar på låven.

 

 

 

 

 

Eksempel på en 4 retters meny servert på Tuftin Fjellgard:

Forrett:

Créme Vichyssoise, – kremet purre- og potetsuppe,

garnert med safranskokt pære, sprøstekt bacon og

gressløkolje.

Tilbehør: lokalt flatbrød og fjellsmør.

Alternativt:

Rødbetsuppe med Haukelichèvre-krem, sprøstekt

Serranoskinke og grønn garnityr.

Mellomrett:

Totakrøye-filét med blomkålpuré og rotgrønnsaker

Julienne.  Tilbehør: Flatbrød og fjellsmør.

Hovedrett:

Helstekt oksefilét med rødvinssaus, smørstekt

portobello-sopp, trøffel- og urtebakte Amandine-

poteter, lune små tomater, og asparges.

Alternativt:

Hjortefilét, reinsdyrfilét, ryper, lam etc. m/tilbehør.

Dessert:

Tuftin’s bærsymfoni:  Bær (Multer, blåbær,

bringebær, jordbær, rips og/eller bjørnebær lagvis

med en krem med vaniljestang/lime og biter av

sjokoladefondant.  Pynet med frisk mynte.